Seneste Nyheder

Kalender kommende aktiviteter

Klik her for at oprette en profil

Holdoversigt

 
Der undervises i hold af 4-6 elever i ridehus eller, når vejret tillader det, på udendørsbane.
Rideundervisningen kan også foregå som skovtursridning eller som teoriundervisning i stalden/rytterstuen.
 
Undervisningen er niveauinddelt, så nybegyndere starter på introhold, hvor man også lærer at strigle og sadle op og af. Der er også hold for let øvede og øvede ryttere. For de helt små ryttere er der mikrohold, hvor vægten er lagt på indlæring gennem leg.
For de lidt mere modige ryttere, er der springundervisning og ponylege.
 
Mikrohold
Mikroholdet henvender sig til elever op til 5 -6 års alderen. Vi har ingen grænse for, hvor tidligt barnet kan starte, pt. er yngste rytter 2,5 år.
På mikrohold skal eleverne lære at sidde på hesten og holde i tøjlerne. Gennem leg skal de opnå en god balance på hesten. De skal lære at respektere hestene som levende væsner.
Metoder: Små børn er ikke psykisk udviklede til at "lære at ride" og kan ikke koncentrere sig ret længe ad gangen. Det er derfor vigtigt at variere aktiviteterne og at lege færdighederne ind gennem masser af balanceøvelser, f.eks. ved hjælp af ponylege i skridt.
Varighed ½ time
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Introhold
Introhold henvender sig til begynderen fra 6 års alderen og opefter.
På introhold skal eleverne lære at blive fortrolige i omgangen med hestene på sikker vis. De skal lære at respektere hestene som levende væsner. De skal opnå en god siddende balance på hesten og være trygge ved at ride hesten i skridt og trav.
I stalden skal de lære at: Hente hesten ud af boksen og sætte den i kæderne, strigle og rense hove, sadle op, trække med hesten, sadle af, rengøring af bid, korrekt ophængning af sadel og trense, oprydning og fejning.
I ridehuset skal de lære at:
Sidde op, Holde rigtigt på tøjlerne, Sidde lige og holde balancen uden at hive hesten i munden, Introduceres til korrekt brug af hjælperne, Styre hesten rundt i ridehuset i skridt og trav, Ride letridning i trav, Begynde på nedsidning, Begynde på galop, Deltage i holdridning eller minidressur til et rideskolestævne, Introduceres til ponylege i skridt, evt. i trav.
Eleverne skal i sommermånederne lære at styre hesten i terrænet i skridt (med ledsager).

Metoder: Da de fleste er mindre børn, vil indlæring foregå gennem leg, f.eks. balanceøvelser med ponylegeudstyret; ride om kegler, ride baner, kaste bolde til hinanden eller ligge ned på hesten, ride uden bøjler eller sadel m.m.
For at eleven kan rykkes op på et let øvet hold, skal de kunne klare opgaverne til intromærke 1+2
Varighed - 1 time inkl op- og afsadling i stalden
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Let Øvede
På let øvet hold skal eleverne lære at ride i alle tre gangarter med rigtig brug at hjælperne.
De forventes selv at klare strigling og opsadling/afsadling af hesten og efterfølgende oprydning.
I ridehuset skal de lære at:
Ride på rigtig diagonal i trav, Bruge hjælperne korrekt, Stille hesten korrekt i vendinger og på volter, Ride skråt igennem, Lave galopanspring, Ride mindre volter i skridt og trav, Lave parader og halve parader, Temposkift i hver gangart.
Springning og ponylege skal indgå som en del af undervisningen
Ride et program eller springe en lille bane til et rideskolestævne
Eleverne skal i sommermånederne lære at ride i terrænet i skridt og trav.
Metoder: der bruges kegler til indlæring af ridning ud i hjørner og cirkelvolter, øget opmærksomhed på brug af ben og sæde når hesten skal stilles. Lege som f.eks. slalombane uden brug af tøjler. Temposkift mellem bogstaver. Ponylege. Hestefodbold. Spring. Teoriundervisning.
Varighed - 1 time inkl. opvarmning og afskridtning.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Øvede
På øvet hold skal eleverne lære at stille og bøje hesten og lære sidebevægelser. De forventes at kunne ride alle tre gangarter, ride volter i skridt og trav. Lave galopanspring og styre hesten sikkert rundt i ridehuset.
I ridehuset skal de lære at:
Få hesten til at gå afslappet frem, Blødgøre hesten gennem sidebevægelser, Ride hesten til biddet, Ride mindre galopvolter, Få en fornemmelse af hvordan man træner hesten målrettet mhp. konkurrence, Selvstændigt ride dressur eller spring til rideskolestævne.
Eleverne skal i sommermånederne lære at ride i terrænet i alle tre gangarter og springe små forhindringer og grøfter.
Metoder: Ved at arbejde med elevernes kropsfornemmelse, vil de blive bedre til at fornemme, hvordan de påvirker hesten gennem hjælperne. Teoriundervisning.
Varighed - 1 time inkl. opvarmning og afskridtning.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eneundervisning
  Tilbydes de elever, der vil et skridt videre med deres ridning. 
I eneundervisningen arbejdes med hele ekvipagen. Der er ikke kun fokus på elevens læring, men også på hestens uddannelse.
Målet med eneundervisningen er, at gøre ekvipagen klar til stævner på D-stævne niveau. 
Det forventes, at eleven træner selvstændigt mellem hver undervisningstime. 
 
 Varighed - ½ time ekskl. opvarmning og afskridtning.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Springning
Springundervisning tilbydes de ryttere, som har stiftet bekendtskab med springning i rideskoleundervisningen og som har lyst til at dyrke springning som en selvstændig disciplin. For at deltage i springundervisningen på en rideskolehest forudsættes det, at man også modtager almindelig rideundervisning. Der er springning hver torsdag fra kl. 18.15, hvor undervisningen varetages af Olivia Lander
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ponygames
Er lege på hesteryg. Ponygames vil indgå i den almindelige rideskoleundervisning, men kan også dyrkes som selvstændig disciplin. Når man går til ponygames er målet at opnå balance, sikkerhed og kontrol over hesten. Der rides forskellige lege, som kræver at rytteren er hurtig og smidig og kan komme af og på hesten for at udføre forskellige opgaver. For at deltage i ponygames på en rideskolehest, forudsættes det at man også modtager almindelig rideundervisning. Ponygames bliver afholdt som aktivitet på breddedage.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Ridehusplan

Se forsiden 

 
Banner